Perşembe, Aralık 22, 2005

Meksika'dan bir mektup var!


Tam 11 gün önce, bana çok uzaktan, Meksika Chiapas'tan bir mektup geldi :). Özetle söylemek gerekirse, Zapatista hareketi (EZLN) isim değiştiriyor ve tüm dünyadan Zapatistalar hakkında yazı yazmış "çeşitli bloggerları", yeni bir mücadelenin parçası olmaya davet ediyorlar. Bu kampanyanın henüz kesinleşmemiş adı "Zapatistas InterGalactica". Subcomandante Marcos yine bol bol internetten, futboldan, edebiyattan, Meksikalı yerli halklardan, felsefeden ve "rüyaların hızı"ndan* bahsedecek :).

Ve böylelikle de Marcos aynı anda dünyanın tüm dillerinde yazan "ilk bloggerı" olacak. Bu, bana da yapılan ve beni açıkçası çok onurlandıran bir teklifti... Diğer Moleschino üyeleri ile mail grubumuzda tartıştıktan sonra; bunu Burkina üzerinden değil ama, Moleschino aracılığı ile hayata geçirmeye karar verdik.

Evet, doğru duydunuz! Bir süre sonra "Subcomandante" üyemiz olacak :)...

Sadece bu kadar mı? Değil elbette :). Aramıza bir de "büyük bir yazar" katılıyor. RSS üzerinden, kendisinin bir öyküsünün her gün bir bölümünü yayınlayacağız.

Yılbaşından sonra Moleschino epey bir hareketlenecek anlayacağınız.




* Not: Ah, Evet! Ağzımdan kaçırdım :). "Rüyaların Hızı" Subcomandante Marcos'un eğer yanılmıyorsam Türkçe'ye hiç çevrilmemiş bir yazısının adı. İspanyolca aslından çevirisine başlandı, yakın bir gelecekte Moleschino'da yerini alacak. Ama önce birkaç ısınma yazısı...

2 yorum:

Tansel dedi ki...

çok güzel yaa. bu zapatistalar üslup olarakta hiç alışılagelmiş değiller. çok iyi gidiyorlar ve farklılıklara izin veriyorlar. yakında bende onlarla ilgili yazmayı düşünüyordum zaten. artık moleschino da okuruz bol bol. bu arada ali bey kitaplarınızı yavaş okuyorsunuz biraz heralde :))

Ali Işıngör dedi ki...

Evet ya :)

Sol banttaki kitapları devireli epey oldu. Değiştireceğim ilk fırsatta.