Cumartesi, Aralık 17, 2005

Pardus bizi diskoya götür!


Bilgisayarıma Suse Linux 10.0'ı kuralı 24 saat olmadan silip, üzerine Pardus'un "sıfır nolu" aday sürümünü kuracağım.

Bir yanda arkasına Novell'i alan ve "su içinde" değeri 210 milyon doları bulan Suse; diğer yandaysa yarın akşam birisini evine yemeğe gideceğim, salı sabahı da belki de bir diğeriyle beraber kahvaltı yapacağım adamların iki yıl boyunca çalışıp hazırladıkları Pardus...

Taraflardan biri 10'uncu dağıtımını çıkarıyor ve sadece yazılımları YaST ile paketlemek için -yanılmıyorsam- 42 kişiyi görevlendirmiş durumda :)... Diğeriyse ilk sürümünü daha çıkarmamış ve tüm çekirdek kadrosu 10-12 kişiden ibaret olmasına rağmen, KDE 3.5'un kararlı yerelleştirmesini tamamlayan "dünyanın üçüncü dağıtımı" Pardus.

Hayat çok garip...




Not: Blogger'da edit edilen eski yazılar neden Gezegen'de yukarı çıkıyor? Valla istemeden oluyor, yazılarımı editlemeye utanır hale geldim. Bunun bir çaresi yok mudur?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Vallahi vardır :) FasaFiso kullansanız mesela ;)

Ali Işıngör dedi ki...

Merak edenlere söyleyeyim: Pardus rc0 beta sürümüne göre çok sayıda iyileştirme içeriyor. Özellikle kurulum aracı Yalı'nın ve Pisi kga'nın "ciddi bir evrim" geçirdiklerini söyleyebilirim.

Paketlerde de bazı yenilikler var, Yazılımlar çok daha dikkatli seçilmiş ve mevcut yazılımlardaki çeviri hatalarının en göze batanları temizlenmiş.

Ancak maksimum 800x600 ekran çözünürlüğü derdim aynen devam ediyor. Çok fena çok...

Unknown dedi ki...

bloggerda yazıyı edit ederken alttaki ek özelliklerden tarih seçebiliyoruz. ordaki tarihi yazının ilk yazıldığı tarih olarak değiştirirsek sorun çözülür tahminimce..

iyi çalışmalar..

Ali Işıngör dedi ki...

Ayan Bey;

Şekil A1'de görüldüğü üzere, bununla alakalı değil sorun. Ben sadece commentlerini kapatmak için bile bir yazıyı kaydediyor olsam, Gezegen bunu yeni bir yazı olarak algılıyor.

Yine de sağolun.

pinguar dedi ki...

Bence oradaki problem; gezegen'in blogger'daki RSS'i yorumlama şeklinden kaynaklanıyor.

Eğer atom.xml'inizin kaynak html koduna bakarsanız; bir *created* bir de *modified* tag'ı var.

Sanırım gezegen, *modified* tag'ındaki tarihe bakıyor...