Çarşamba, Ekim 19, 2005

Açık yazılım bahane, eğlence şahane!


Bir yerlerde toplanmaktan siz sıkıldınız mı bilmem ama ne yalan söyleyeyim, ben çok eğleniyorum. Geçen toplantının son derece verimli geçmesi, bizleri epey bir cesaretlendirdiğinden, dünya ile aynı anda(*) bir OpenOffice 2.0 partisi yapmaya karar verdik!

Şaka bir yana, OpenOffice'in hem 5. yılını hem de 2.0 sürümünü kutlamak "bahane"miz olacak. Asıl amacımız, açık yazılım bilincini ve dayanışmasını yaygınlaştırmak.

Peki, neler olacak bu partide? Arda Çetin sayesinde GPL-CC toplantısına kıyasla çok daha iyi hazırlandığımızı söyleyebilirim. Katılımcı sayısına göre büyüyecek bir pasta yaptırılacak bir kere... Hani bir mucize olur da, Kafka Cafe'yi tıka basa dolduracak kadar katılımcıyı toplarsak, pasta içine dansöz koymak gibi "güzellikleri" bile düşünebiliriz :).

Gelen her katılımcıya bir adet fırından yeni çıkmış OpenOffice 2.0 CD'si de verilecek elbet... Bu toplantının "müflis sponsoru" Focus Dergisi adına da bir sürprizimiz olacak.

Katılımın ücretsiz olduğu partide, herkes kendi yediği içtiğinden sorumlu olacak. Son bir ricamız daha var: Partiye katılmak isteyenler OpenOffice blog sitesine adlarını bırakırsa, partinin organizasyonu büyük ölçüde kolaylaşacak.



(*) Not: OpenOffice'in yeni sürümü sadece 22'si değil, gelecek hafta boyunca tüm dünyada kutlanacak. Cumartesi günü Boston ve Milano'da, pazar günü Moskova'da birer parti var.

Hiç yorum yok: