Pazartesi, Ekim 10, 2005

Mecmua değil, tam bir mec-muamma!


Bir dergi bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı kaliteyi sektirmeden yayınına devam edebilir? Bazen onu terk ettiğim, onu unuttuğum da oldu. Bayiden satın almayı aksatsam da, bir mecmuadan çok "mec-muamma" idi benim için... İşin yoksa "Geniş Açı" al, bütün haftasonun o 96 sayfa, o "muamma" içinde kaybolsun!

Bu sayısında ne varmış bakalım? "Efsanesinden kaçan fotoğrafçı Robert Frank"! Haftasonu yazı yazmam lazım benim, siz şaka mı yapıyorsunuz? Hadi siz iptal oldunuz, elalemin yazı işleri müdürlerinden ne istersiz, bre densizler!

Bu arada posta kutuma bir haber düştü. Bir dergici olarak son derece kıskandığım yayınlardan biri olan Geniş Açı'yı satın almamak için alın size bir neden daha! Hasetten çatlıyoruz efendiler! Çat-lı-yor-uz!

Haber şöyle:

"Fotoğraf alanındaki en saygın ödüllerden olan Lucie Ödülleri'nde "Yılın Fotoğraf Dergisi" kategorisinde Geniş Açı da yarışacak.

Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi, dünya çapındaki en prestijli fotoğraf ödüllerinden biri olan Lucie Ödülleri'nde (Lucie Awards) "Yılın Fotoğraf Dergisi" kategorisinde aday gösterildi. Önceki yıllarda American Photo ve PDN dergilerinin ödüllendirildiği bu kategoride Geniş Açı'nın yanı sıra Amerika, İngiltere ve Fransa'dan beş dergi daha yer alıyor. Ödül töreni, 17 Ekim Pazartesi günü New York'ta gerçekleştirilecek.

Fotoğraf dünyasının Oscarları olarak adlandırılan Lucie Ödülleri, dünyanın en iyi fotoğrafçılarının eserlerini onurlandırmayı, genç yetenekleri keşfetmeyi ve fotoğraf sanatının daha fazla takdir edilmesini sağlayan genç bir organizasyon. Reklam Fotoğrafı, Belgesel Fotoğraf, Moda Fotoğrafı, Fotojurnalizm, Portre Fotoğrafı ve Spor Fotoğrafı gibi çeşitli dallarda üretim yapan fotoğrafçıların uluslararası bir jüri tarafından yılın fotoğrafçısı olarak belirlendiği Lucie Ödülleri, aynı zamanda fotoğraf dergileri, art direktörler, fotoğraf editörleri, fotoğraf kitabı yayımcıları gibi fotoğrafın daha geniş kitlelerle buluşmasını sağlayan yaratıcı dünyanın üyeleri arasından da yılın en iyilerini belirliyor.

Bu yıl William Klein, Larry Clark, Hiro, Peter Lindbergh gibi fotoğrafçıların "Üstün Başarı Ödülü" alacağı Lucie Ödülleri'nde önceki yıllarda Henri Cartier-Bresson, Mary Ellen Mark, Herb Ritts, Annie Leibovitz, Gordon Parks, Helmut Newton, James Nachtwey, Sebastiao Salgado gibi fotoğraf dünyasının önemli isimleri de ödüllendirilmişti."
(...)

Geniş Açı'ya daha nice Lucie ödülleri diliyoruz... Türkiye'de bir fotoğraf dergisini "inatla" sekiz yıl boyunca çıkartmanın bedeli hangi ödülle ödenebilir ki?

İyi ki varsın Geniş Açı!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kendileri benim de fırsat buldukça aldığım ve keyifle okuduğum bir dergi, yarışmaya aday gösterilmelerine çok sevindim..

Ayrıca kendileri bu fotoğrafıma bir sayılarında yer vermişlerdi (üyesi olmadığım bir fotoğraf topluluğunun seçme fotoğrafları arasında :))..

Selamlar.