Perşembe, Eylül 01, 2005

"Kill Bill" Volume 3


Sanırım artık Ekim 2005 kapağını sizlerle paylaşmamızda bir sakınca yok... Focus'un ekim ayı kapağı, yaklaşık bir buçuk yıldır TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nün kapalı kapıları ardında geliştirilen "Pardus" olacak. Açık kaynak kodlu bu yeni işletim sistemi, Türkiye'nin bugüne dek en çok sayıda yazılımcıyı bir araya getiren projelerinden birisi olma niteliğini taşıyor. Basit bir yerelleştirmeye dayanan bir dağıtım olmanın ötesinde, ikonlarından yapılandırma yöneticisi ÇOMAR'a, paket yönetim sisteminden yapılandırma aracı TASMA'ya dek pek çok bileşeni baştan yazılan, yeni bir "işletim sistemi" Pardus...

Kısa bir süre sonra "Kurulan CD"nin ilk betasını çıkarmaya hazırlanan Pardus hakkında aslında size şimdiden anlatmak istediğim pek çok gelişme var, ama sanırım bunun için biraz daha beklememiz gerekecek... Focus okurlarının Pardus'a dair tüm merak ettiklerini, en son ekran görüntüleri ve haberleri ekim sayısı ile sayfalarımıza taşıyacağız...

Bu arada itiraf etmeliyim ki, Focus ile Pardus arasında bir süredir "adı konmamış bir aşk" yaşanıyordu... Geçtiğimiz günlerde bu aşkın adını da koyduk! Focus'un izne ayrılan yazarlarından Duygu Özpolat blogunda ilan ettiğine göre yazmamızda artık bir sakınca yok, kendileri Amerika'dan döndüğünde, Pardus geliştiricilerinden A. Murat Eren ile dünyaevine girecek.

Tabii dönebilirse! Katrina Kasırgası'nın vurduğu New Orleans kentinde biyoloji doktorası yapmakta olan Duygu, blogunda son olarak kenti basan timsahlardan, şehrin sokaklarında yüzen tabutlardan, düşeceği yerde giderek yükselen su seviyesinden falan bahsediyordu :)))... Focus Blog üyeleri arasına da katılan Duygu'dan ilk fırsatta hayırlı haberler bekliyoruz.

Bu akşamlık benden bu kadar. Ekim ayına kadar eğer yapacak daha iyi bir işiniz yoksa, Pardus'un son pasta-cilasının atıldığı Kalite Takımı'na destek verebilirsiniz... "Kill Bill" en sevdiğimiz filmdir, üçüncü bölümünün jeneriğine adının yazdırmak isteyenlere önemle duyurulur!

Hiç yorum yok: