Perşembe, Ağustos 11, 2005

Bardağın her iki yarısı da boş olursa!


Eski bir Rus fıkrasıdır...
Kötümser söylenmeye başlamış: "Bundan daha kötüsü olamaz!"
İyimser karşı çıkmış: "Olur, olur..."


Son bir haftadır site ile daha doğrusu Internet Explorer ile yaşadığım render sorunları artık mücadele edilemez boyutlara gelince, gözümü karartıp, sitenin eski şablonunu önce koyu karanlık bir başka şablon ile değiştirdim. Arka fonda bir takım desenler, şeffaf ögeler olmazsa rahatlarım diye düşünürken, acı bir şekilde Explorer'ın bu kez de bir Javascripti sevmediğini gördüm!

Eh, zamanında bu memlekette bir bilişim dergisinin haber müdürlüğünü de yapmış adamız, "compatibility" denen nanenin her zaman terazinin aşağıda duran kefesine göre konumlandırılması gerektiği gibi "salak bir düşünce", daha o zamanlar benimsetilmiş biz salaklara! Tuttum, Java ögesini kaldırıp attım siteden! Baktım olacak gibi değil, bu kez de, eşimin Artistanbul isimli blogu için üzerinde oynadığım şablona geçiş yapayım dedim. Explorer Efendi, bu kez de PNG resim dosyalarındaki transparency'yi kafasına göre uygulayıp, kafasına göre uygulamayınca, pes edip, bundan sonra siteyi sadece Firefox için tasarlamaya karar verdim.

Bu süreç içersinde sizlere verdiğimiz rahatsızlık için özür diler, bundan böyle Internet Explorer ile aramızdaki her türlü medeni ilişkiyi kestiğimizi, dosta-düşmana kıvançla duyururuz!

Sağda solda okuduğum "Internet Explorer 7 şunu yapacak, CSS destekleyecek, böyle güvenli olacak, kıçından şöyle yıldırım çıkartacak" haberleri, artık bana bu fıkrayı çağrıştırıyor sadece...
Kötümser söylenmeye başlamış: "Bundan daha kötüsü olamaz!"
İyimser karşı çıkmış: "Olur, olur..."

3 yorum:

Adsız dedi ki...

www.getfirefox.com

Internet Explorer'dan sıkıldıysan, Firefox kullan.

Ali Işıngör dedi ki...

Sanırım yazıyı dikkatli okumadınız. Ben zaten Firefox kullanıyorum. Üstelik günlük trunkları kullanarak gördüğüm bugları bugzilla'ya girecek kadar da sıkı bir kullanıcıyım. :)

Benim sıkıntım, internet tarayıcı pazarının yüzde 80'den fazlasına hakim olan Internet Explorer'da sitemi doğru dürüst gösterememek...

Şimdi aklıma geldi, sitedeki resimde de "Pardus Çalışan CD 1.1" altında çalışan bir Firefox görünüyor:)

Helplessness dedi ki...

Evet, evet. Kıçından yıldırım çıkartacağını ben de duydum.

Yeni teknolojileri desteklerken, eskilerini "eski" diye geçiştirmek IE7'nin en büyük özellikleri arasında sayılıyor.